10 ting du bør være opmærksom på, når du søger et nyt job!

  1. Det er DIG, der er sælgeren! Det er derfor også dig, der skal kende produktet ud og ind!
  2. Der findes IKKE et ”one fits all” CV! Du skal målrette dit CV – gøre dit budskab relevant og interessant for modtageren. Alt for mange kandidater bliver for navlebeskuende og kigger kun ind på sig selv.
  3. Dit CV er dit visitkort. Det er din opgave at fange læsernes interesse. Dette kan du bl.a. gøre ved at lave et indledende resumé, hvor du sætter fokus på de erfaringer og kompetencer, som du besidder ift. det job, du søger. HUSK, at du kun har 8-10 sekunder til at overbevise læseren om, at du kan bidrage med det, der er behov for, og som virksomheden efterspørger. Jo mere du hjælper modtageren ved at sikre en klar profilering, des større chance for at komme til samtale. En ”bevidstløs” fremsendelse af et standard CV eller en kopi af din LinkedIn GØR DET IKKE, hvis du vil optimere dine chancer for at komme i betragtning til et nyt job! Det rejser langt flere spørgsmål, end det besvarer. Husk, at det er den rekrutteringsansvarliges opgave at finde de(n) rette kandidat(er) til jobbet – og IKKE at finde et job til dig. Så hjælp de(n) rekrutteringsansvarlige – og dig selv – og signalér, at du er villig til at investere tid i det, der (potentielt) er det vigtigste dokument i dit liv. Betragt dit CV som et tilbud, der skal målrettes det, køberen efterspørger!
  4. Du skal kunne besvare spørgsmål som: ”Hvilke faglige og personlige kompetencer bidrager du med?” ”Hvilke resultater har du skabt?” ”Hvad vil dit bidrag i den aktuelle nye stilling være?”
  5. Jobsamtalen er din chance for at komme i betragtning til jobbet. Din performance til jobsamtalen afgør, om du kommer videre i rekrutteringsprocessen. Vær derfor forberedt og klar til at besvare spørgsmål (også de svære). Øvelse gør mester!
  6. Du SKAL vise din interesse og motivation ved at stille relevante spørgsmål om virksomheden og jobbet. Hvis du ikke signalerer interesse og motivation, risikerer du at blive valgt fra, selvom du potentielt er den bedst egnede kandidat.
  7. Vær indstillet på, at der forud for samtaler skal udfyldes test – typisk en personprofilanalyse samt evt. en færdighedstest.
  8. Stadig flere virksomheder benytter ”caseopgaver”, som en del af rekrutteringsprocessen. Caseopgaver giver ofte dig, som ansøger, mulighed for at få et billede af, hvilke problemstillinger der møder dig. Derudover får du mulighed for at give et meget konkret bud på, hvordan du løser dine opgaver.
  9. Dine referencer skal kunne understøtte dig i din jobsøgning. Husk altid, at underrette dine referencer forud for en referencetagning. Det er dit ansvar, at dine referencer ved, hvilket job du har søgt, og hvilken rolle du i givet fald kommer til at spille.
  10. Der skal være overensstemmelse mellem det fremsendte CV og din LinkedIn profil. (Alt for ofte oplever vi, at der er betydelig forskel på f.eks. oplyste ansættelsesperioder og/eller stillingsbetegnelser).

Husk, at hvad nogle finder logisk kan være inspiration for andre. Ønsker du sparring, er du altid velkommen til at kontakte os.