Er du blevet opsagt?

HUSK AT REFLEKTERE – FØR DU EKSEKVERER

Samfundet er i konstant udvikling! Aktuelt er der mangel på kvalificeret arbejdskraft på en række områder. Samtidig bliver ledere og medarbejdere opsagt. For de fleste gør det ondt at blive opsagt. De oplever at blive valgt fra. At blive ekskluderet fra fællesskabet. Bruddet med en så essentiel del af hverdagen har – som udgangspunkt – langt større konsekvenser for personen end for virksomheden. Bl.a. på det økonomiske plan, hvor nogen vil opleve, at sikkerhedsnettet trækkes væk under dem. Livsstilen skal (måske) lægges om, og der opstår potentielt afhængigheder af andre – ultimativt offentlig forsørgelse.

Når du har sundet dig og vundet fornyet fodfæste, vil du med en struktureret, metodisk tilgang have mulighed for at konvertere din situation til noget positivt. Måske vil du – i lighed med mange andre – opleve, at du kommer styrket ud af processen og kommer til at trives endnu bedre end før. Derfor er det nu, du skal tage dig tid til at reflektere, så du har det rette fundament for dit næste skridt. Det kræver, at du investerer tid og energi i at få det optimale udbytte. Til gengæld bliver du belønnet – og vil ofte opleve et liv i bedre balance end tidligere.

Såfremt du tænker på (og frygter) økonomiske udfordringer, statustab, og andres forventninger til dig, så fortvivl ikke. Du er ligesom de fleste andre, hvilket kan resultere i, at du intuitivt fokuserer på at finde det første og søger det første og det bedste job. Men det er ikke sikkert, at du får det. Faktisk typisk tværtimod!!! Indsigt skaber udsyn. Det er som oftest nødvendigt at tage et ”BREAK”. Du SKAL tænke dig om. Jo mere afklaret du er i din jobsøgningsproces, des større er sandsynligheden for, at du kan identificere, kvalificere og vinde de jobmuligheder, der er de HELT RIGTIGE for dig!

DEN MEST DIREKTE VEJ TIL SUCCES…

Såfremt du oplever en opsigelse, så skal du gøre alt for at forhandle et outplacement forløb ind i din opsigelsesaftale. Det er en god investering – både for din arbejdsgiver og dig. I vil ikke fortryde det!

Det er afgørende vigtigt og uvurderligt at have en fortrolig sparringspartner i en jobsøgningsproces med fokus på AFKLARING, POSITIONERING OG PROFILERING. Nogle kommer i mål på egen hånd; men sammen med andre er alle stærkere.

Husk! Du er ikke alene. Du er ikke den første, der er blevet opsagt – og bliver med sikkerhed heller ikke den sidste. Vi er her for dig, såfremt du ønsker vores hjælp!

I et outplacement forløb med dig tager vi udgangspunkt i din aktuelle situation og dine tanker om et nyt arbejdsliv. Vi fokuserer på din afklaringsproces – herunder dine værdier, trivsels- og mistrivselsfaktorer, din adfærd, dine faglige, personlige og ledelsesmæssige kompetencer, din positionering og din profilering. Vi har gjort det mange gange før. Vi ved, hvordan vi bedst kommer i mål sammen. Du er i centrum, og dit forløb er derfor individuelt og fleksibelt.

REFLEKSIONSSPØRGSMÅL: Såfremt du havde frit valg på alle hylder, hvilken hjælp ville du så bede om – først?